Alumínium redőny készítés, szerelés, beépítés

Az alumínium redőny (vagy röviden alu redőny) talán az egyik legtartósabb, leginkább prémium érzetű árnyékolók egyike. Kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkeznek és nem túlzás azt állítani, hogy akár több emberöltőt is gond nélkül kibírnak. Mondhatni a redőnyök Rolls-Royce-ja, amennyiben az alkatrészek minőségét és az összeszerelés precizitását vesszük alapul.

Alumínium redőny előnyei

  • Extrém tartós: az alu redőnyök szerkezete hosszú évtizedekig tartós marad (sokkal strapabíróbb, mint a műanyag redőnyöké).
  • Kiváló hő-, fény- és zajvédelem: télen és nyáron is jól szigetel, továbbá közel 100%-ban kizárja a külső fényforrásokat. Nagyvárosokban vagy forgalmas utak mentén jó szolgálatot tesz a zajvédelmi tulajdonsága.
  • Hamar megtérül: az aluminium redőnyök szemmel látható összeggel csökkentik a rezsi számlákat, akár néhány év alatt megtérül az a plusz költség, amit a műanyag társaihoz képest kell kifizetni vásárláskor.
  • Prémium hatás: az alu redőnyök a kategória csúcsát jelentik. Az anyaghasználat és az összszerelés minőségi valódi prémium érzetet kölcsönöz otthonának.
  • Nagy választék: szinte bármilyen méretben és színben elérhető, felár ellenében. Könnyedén motorizálható.

Alumínium redőny hátrányai

Gyakran felmerülő a kérdés, hogy vajon milyen hátrányokkal kell kalkulálni, ha valaki alumínium redőny telepítése mellett dönt? Megnyugtatjuk, nem kell túl sok kompromisszumot kötnie.

  • Magasabb ár: kétségtelen, hogy az alumínium redőny drágább, mint a műanyag társai. Ugyanakkor már néhány év alatt megtérülhet ez a plusz költség, hiszen sokkal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik.
  • Sok a hamisítvány: óvakodni kell a nagyon olcsó aluredőnyöktől, ezek ugyanis sok esetben gyenge minőségű, alufóliával borított műanyag vagy más anyagú redőnyöket jelölnek, amelyek minősége meg sem közelíti az igazi alumíniumot. 

Alu redőny típusok

1. Külső tokos alumínium redőny

Az egyik legnépszerűbb típus a külső tokos alumínium redőny, amely  szögletes és félköríves redőnytokkal is készülhet. Ennél a típusnál a feltekert redőny az épületen kívül, annak tokjában helyezkedik el. Színe szabadon választható, így akár az épület külső színéhez vagy az ablak színéhez passzoló típust is kérhet.

2. Belső tokos alumínium redőny

A klasszikus értelemben vett belső tokos redőnyrendszerekhez nem igazán használnak alumínium redőnyöket. Azonban a régi típusú épületeknél (ahol belső tokos fa redőnyök vannak) létezik megoldás a régi, elvetemedett redőnyök alumíniummal való helyettesítésére. Fautánzatú alumínium redőnyökkel könnyedén elérhető a régi faredőny színhatása.

3. Vakolható tokos alumínium redőny

Azoknál az épületeknél, ahol a kivitelezők még az épület szigetelése előtt készültek ezen redőnytípus kialakítására, ott modern, vakolható tokos alumínium redőny is beszerelhető. Rendkívül letisztult megoldás. Ráadásul cégünk kizárólag szerviznyílással ellátott tokszerkezeteket szerel, így egy esetleges szerelésnél sem kell nagyobb költségekre számítani.

Alumínium redőny színek

Az alu redőnyök esetében sem kell lemondania az egyedi kinézetről. Amennyiben az épület külső színéhez vagy az ablak színéhez szeretné igazítani a redőnyt, természetesen erre is van lehetősége. Kínálatunkban az alábbi színek érhetők el:

Válasszon alumínium redőnyt!

Ha valóban prémium minőségű eszközökkel szeretné ingatlanja értékét növelni, akkor válassza az alumínium redőnyöket! Azon túl, hogy kiváló hő-, fény-, és zajvédelemmel vannak ellátva, akár motoros vagy szúnyoghálóval szerelt kivitelben is kérheti. További információkért keressen minket!

Alumínium redőny árak

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja az aktuális alumínium redőny árakat, méretek szerint csoportosítva. Ugyanakkor javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk megkeresésére!

Meghibásodott a redőnye? alumínium redőny szerelést is vállalunk.

Az árajánlatküldést követően, egy helyszíni felmérés során fogunk tudni lézerpontos árat közölni önnel. Budapesten és Pest megyében 1 héten belül, vidéken 2-3 hét alatt vállalunk helyszíni felmérést.