Terasz, erkély árnyékoló

Amennyiben a házunk/lakásunk rendelkezik terasszal vagy erkéllyel, gondoskodni kell a megfelelő árnyékolásról is. Ezek a felületek ugyanis elképesztő hőnek vannak kitéve a nyári hónapokban, ami ellehetetleníti a kint tartózkodást. Válasszon tartós és strapabíró megoldást; kérjen helyszíni felmérést terasz árnyékoló vagy erkély árnyékoló készítésre, beépítésre! Egyedi méretek és egyedi megoldások is elérhetők.

Árnyékoló teraszra, erkélyre: milyen típusok léteznek?

1. Könyökkaros napellenző (több típus)

Az egyik legkézenfekvőbb megoldás a könyökkaros napellenző (avagy csuklókaros napellenző), ami egyszerű használatával és kedvező ár-érték arányával az egyik legnépszerűbb választás hazánkban. Mennyezetre és az oldalfalra is szerelhető, továbbá védőtetővel is kérhető. Igény esetén távirányítós, motorizált változatban is rendelhet.

Műszaki tartalom:

  • Szélességi méretek: 180 cm – 1000 cm
  • Kinyúlási méretek: 150, 200, 250, 300, 325, 350 cm
  • Dőlésszög: 0-75fok
  • Szerkezet színe: alapszín RAL 7035 (világos szürke), kívánságra RAL színsor
  • Ponyva színek: ízlés szerint katalógusból kiválasztható kb:300 szín
  • Karok: 5 m szélességig 2db, 5-6 m szélességig 2-3 db, 6-8 m szélességig 3 db, e fölött 4 db láncos kar
  • Konzolok: univerzális, homlokzati, szarufa, egyedi
  • Ponyvacső átmérő: 78 mm
  • Védőtető: kívánság szerint hengerelt, alumínium lemez, amely a szerkezettel színazonos

2. Separet napellenző

Ez a típus a panellakások, bérházak közkedvelt árnyékoló berendezése, hiszen a balkon mennyezetére kerül beépítésre és onnan függőleges irányban mozgatható lefele. A rögzítési pont általában a korláton helyezkedik el, de ettől eltérő megoldások is léteznek. Manuális és motoros kivitelben is rendelhető ez a népszerű erkély árnyékoló megoldás.

3. Ollókaros terasz napellenző

Az egyik legnépszerűbb árnyékoló megoldás éttermek, bárok, szállodák vagy kerthelyiségek számára, hiszen hatalmas területet képes árnyékolni. Falra szerelhető és lábon álló kivitelek is elérhetők, akár extrém nagy (15 méter hosszúság feletti) méretben is. Egyszerűen működtethető, tartós és strapabíró megoldás.

4. Veranda napellenző

A vízszintes síkú, nagy felületek árnyékolására használható veranda napellenzők erkélyre vagy teraszokra egyaránt kiváló választásnak bizonyulnak. A ponyva feszítését minden esetben egy speciális motor végzi, ami távirányítóval kezelhető.

4. Roletták, rolók, reluxák, naphálók

Amennyiben a terasz vagy erkély üvegfelületekkel is rendelkezik (pl. loggia esetében), akkor napháló, roletta/roló vagy reluxa megoldások is elérhetők. Akár fényáteresztő vagy teljesen fényzáró modellek is elérhetők. Előnyük, hogy csak annyi hőt és fényt juttatnak a helyiségbe, amennyit szeretnénk, hiszen szabadon állíthatók.

5. Pergola árnyékoló

A pergola árnyékolóról egy külön oldalon írunk bővebben: Pergola árnyékolók

Ez az egyik legmodernebb és legesztétikusabb árnyékoló megoldás teraszokra és erkélyekre.

Árajánlat kérés erkély és terasz árnyékolóra

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja az aktuális terasz/erkély árnyékoló árakat, méretek szerint csoportosítva. Ugyanakkor javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk megkeresésére!

Az árajánlatküldést követően, egy helyszíni felmérés során fogunk tudni lézerpontos árat közölni önnel. Budapesten és Pest megyében 1 héten belül, vidéken 2-3 hét alatt vállalunk helyszíni felmérést.