Motoros redőny készítés, szerelés, beépítés

Egyetlen gombnyomással a tökéletes árnyékolásért – ez a motoros redőny vagy másnéven automata redőny/elektromos redőny. Kényelmes kezelhetősége mellett számtalan olyan előnye van, ami teljesen megkülönbözteti a hagyományos, manuálisan vezérelhető redőnyöktől. A legújabb modelleket már az okos otthon rendszeréhez is csatlakoztathatja, így távolról is vezérelheti motoros redőnyét.

Motoros redőny előnyei

  • Maximális kényelem: mindössze egyetlen gombnyomással tökéletes sötétséget varázsolhat. Akár távoli vezérléssel vagy ütemezett módon is aktiválható.
  • Biztonságos: motoros redőnyeinket mindig ellátjuk feltolásgátlással (lock to play féderrel), ezzel megakadályozva az illetéktelen betolakodókat.
  • Tartós: elektromos redőnyeinkre és magára a redőnymotorra is 5 év  garanciát vállalunk. Évtizedeken keresztül szolgálja otthonát.
  • Prémium: valódi értéknövelő, amely minden egyes használatkor prémium hatást kelt.
  • Kiváló hő-, fény- és zajvédelem: az aluredőny télen és nyáron is jól szigetel, továbbá közel 100%-ban kizárja a külső fényforrásokat. Nagyvárosokban vagy forgalmas utak mentén jó szolgálatot tesz a zajvédelmi tulajdonsága.

Motoros redőny típusok

Amennyiben motoros redőny szerelését, beépítését tervezi, úgy több lehetőség is rendelkezésre áll. Általában az egyes típusok árai a sorszámozással arányosan nőnek, de persze lehetnek kivételek.

1. Kapcsolós rendszerű motoros redőny

Ez a típus mondhatni a „belépőszint” a motoros redőnyök világába. A vezérlése rendkívül egyszerű, ugyanis egy villanykapcsolóra hasonlító szerkezettel lehet irányítani. Ugyanakkor ennél a típusnál érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy a kapcsoló és a redőny között közvetlen elektromos kapcsolatot kell kialakítani. Ez adott esetben falvéséssel vagy falon kívüli vezetékekkel oldható csak meg.

2. Távirányítós redőny (rádió vezérléses)

Ennek a típusnak a nagy előnye, hogy nem kell utólagos falvéséssel vagy falon kívüli vezetékekkel megoldani a vezérlő és a redőny közti kapcsolatot, mivel a távirányítóba beépített rádiós vezérlő irányítja a redőny automatikát. Szerelése és működtetése pofon egyszerű. Az ára minimálisan magasabb lehet a kapcsolós rendszerhez képest.

3. Okos redőny távoli vezérléssel

A legmodernebb elektromos redőnyök könnyen összeköthetők a lakás okos otthon rendszerével (okos redőny). Ezt követően akár több ezer kilométerről is vezérelheti lakásának redőnyeit vagy igény szerint ütemezheti a leeresztést és felhúzást.

Képzelje el, hogy a reggeli beszűrődő napsugarak keltik az ágyában. Ütemezze a redőnyök felhúzását arra az időpontra, amikor fel szeretne kelni. De akkor is hasznát veheti az intelligens rendszernek, ha mozgássérült vagy idős személyek élnek a lakásban.

Elektromos redőny utólag? Lehetséges!

Amennyiben meglévő alumínium redőnyét szeretné motorizáltatni, arra is van lehetősége! Ez viszont csak abban az esetben kivitelezhető, ha a redőnylécek oldalirányú elcsúszása kiküszöbölésre került vagy ha ez utólag pótolható (arriter beépítésével).

Motoros redőny utólag csak alumínium redőnynél vagy fém tengellyel ellátott faredőnynél kivitelezhető – műanyag redőnyök esetén nem!

További fontos kitétel, hogy minden motorizált redőnyhöz megfelelő elektromos hálózatot szükséges kiépíteni, enélkül ugyanis nem lehet a redőny automatikát szakszerűen bekötni!

Motoros redőny árak

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja az aktuális motoros redőny árakat, méretek szerint csoportosítva. Ugyanakkor javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk megkeresésére!

Meghibásodott a redőnye? Motoros redőny szerelést is vállalunk.

Az árajánlatküldést követően, egy helyszíni felmérés során fogunk tudni lézerpontos árat közölni önnel. Budapesten és Pest megyében 1 héten belül, vidéken 2-3 hét alatt vállalunk helyszíni felmérést.