Vakolható redőny készítés, szerelés, beépítés

A vakolható redőny (vagy vakolható tokos redőny) az egyik legesztétikusabb árnyékolástechnikai megoldás, amennyiben redőnyrendszerekben gondolkodik. Ennél a típusnál a redőnytok az épületen kívül helyezkedik el, így sokkal jobb hő- és hangszigetelést lehet vele elérni, mint a belső tokos változatokkal. További előny, hogy ebben az esetben a tok rejtve marad, így az nem roncsolja a ház vagy lakás külső összképét.

Vakolható tokos redőny beépítésének szempontjai

A vakolható redőny egyik legfontosabb kitétele, hogy kizárólag olyan épületre lehet felszerelni, ahol a kivitelezők még az épület szigetelése előtt készültek ezen redőnytípus kialakítására. Ez azért fontos, mert a redőnytoknak egy meghatározott méretű helyre van szüksége, ahol el lehet rejteni azt a nyílászáró fölött.

Bizonyos esetekben, a nagyobb felújítások alkalmával (pl. nyílászáró cserénél) utólag is kialakítható a vakolható redőnytok helye, azonban ez többletmunkával és extra költségekkel járhat. Emiatt ilyen esetekben inkább a külső tokos redőnyöket szoktuk javasolni.

Vakolható redőny típusok

Vakolható tokos megoldást kizárólag alumínium redőnyökkel szerelünk, aminek megvan az oka.

Várhatóan a vakolható tokos redőny örökké az épület része lesz. Emiatt, bár technikailag megoldható lenne a műanyag redőnylécekkel történő szerelés, azok korlátozott élettartama miatt nem javasolt megoldás. Az alumínium redőnyök sokkal tartósabb és megbízhatóbb szerkezetek, emiatt érdemes emellett dönteni.

Amennyiben a megrendelő igényt tart rá, természetesen motorizáltan is szereljük a vakolható redőnyöket. Ebből több változat is elérhető: kapcsolós, távirányítós és távolról is vezérelhető okos redőnyként is szereljük. Érdeklődjön a részletekért!

Felár ellenében különböző színű redőnylécekkel is kérheti vagy akár szúnyoghálóval kombinált redőnyrendszert is rendelhet.

Szervizelési lehetőségek

A közhiedelemmel ellentétben, a vakolható tokos redőnyöket sem bonyolultabb javítani/szerelni más redőnyrendszerekhez képest. 

Minden redőnytokunk rendelkezik egy ún. szerviznyílással, amin keresztül könnyen hozzá lehet férni a redőny belső szerkezetéhez. Ehhez nem szükséges megbontani a szigetelést vagy az épület külső burkolatát.

Vakolható tokos redőny árak

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja az aktuális vakolható tokos redőny árakat, méretek szerint csoportosítva. Ugyanakkor javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk megkeresésére!

Meghibásodott a redőnye? vakolható tokos redőny szerelést is vállalunk.

Az árajánlatküldést követően, egy helyszíni felmérés során fogunk tudni lézerpontos árat közölni önnel. Budapesten és Pest megyében 1 héten belül, vidéken 2-3 hét alatt vállalunk helyszíni felmérést.