Szúnyogháló készítés, szerelés, beépítés

A szúnyogháló manapság már egy igen alapvető eszköznek számít, ami nélkül szinte elképzelhetetlen a nyugodt élet. Az év nagy részében szúnyogok, legyek, poloskák, pókok és darazsak célpontjává válik a lakás, amik ellen nem igazán létezik más védőeszköz.

Az ablakokra, erkélyajtókra szerelt szúnyoghálók megakadályozzák a rovarok bejutását a lakásba, miközben friss levegőt és fényt engednek otthonunkba.

Íme az ellenszer: szúnyogháló készítés méretpontosan, rövid határidővel. Ha valami tényleg javítja az életminőséget, az a szúnyogháló!

Szúnyogháló típusok ablakokhoz

Cégünk többféle szúnyogháló profi kivitelezésével foglalkozik. A modern üvegszálas technika lehetővé tette, hogy a ma gyártott szúnyoghálók az emberi szem számára szinte észrevétlenek legyenek. Nem fogják a fényt és még is erősek, elnyűhetetlenek.

Az általunk forgalmazott szúnyoghálók bírják a magas hőmérsékletet és az UV sugárzásnak is ellenállnak. Szúnyoghálóink keretét is hosszú élettartamú stabil anyagból gyártjuk.

Keretes szúnyogháló (fix szúnyogháló)

Az egyik legolcsóbb megoldás az ún. fix keretes szúnyogháló, amit elsősorban a kisebb méretű vagy ritkábban használt ablakokra érdemes szerelni. Tartós megoldás, hiszen a fix keret nem tartalmaz speciális mozgó alkatrészeket, így nem tud meghibásodni.

Hátránya, hogy nem lehet nyitni, így beszerelés után az érintett nyílászáron például nem lehet kihajolni. Ez abban az esetben nem probléma, ha amúgy is ritkán használt ablakra kerül beépítésre.

Technikai adatok:

 • Keret: fehér, barna, világos fa vagy sötét fa mintás színben vagy a RAL színek bármelyikében
 • 10 x 30-as műanyag profilból
 • Maximum 1 m2-es felületek beborítására ajánljuk

Alumínium fix keretes szúnyogháló:

 • 7 x 18-as vékony alumínium keret: Fehér illetve barna színben, de az alumínium szúnyoghálókat lehet színterezni is + 20% felár ellenében. Szintén kis felületek borítására ajánljuk csak.
 • 10 x 25-ös alumínium keret: Fehér illetve barna színben, de az alumínium szúnyoghálókat lehet színterezni is +  20% felár ellenében. Nagyobb felületek beborítására is alkalmazható, ahol nincs esővető és redőnyütköző.
 • 20 x 22-es alumínium keret: Fehér illetve barna színben, de az alumínium szúnyoghálókat lehet színterezni is + 20% felár ellenében. Legerősebb profil. A profil kiemelése miatt elférnek az esővetők és a redőnyütközők is mögötte.
 • Isofix szúnyogháló (9 x 33-as alumínium keret): ezeket különbőző méretű fülekkel lehet ellátni, így műanyag ablakok esetén gyakran emeleten is felszerelhető külső csavarozás nélkül.
 • Easyfix szúnyogháló (10 x 30-as alumínium keret): Legújabb típus, fülek nélkül felszerelhető, körbe kefe rendszer segíti elő, hogy befeszüljön a felszerelt nyílásba és ne tudjon kiesni.

Rolós szúnyogháló (lehúzható szúnyogháló)

Talán az egyik legnépszerűbb típus, a rolós szúnyogháló, ami nem csak kényelmes és hatékony, de még az ár-érték aránya is kiemelkedő. A szúnyogháló lehúzásával maximális védelmet alakíthatunk ki, de amikor nincs rá szükségünk, egyetlen mozdulattal szabaddá tehető a nyílászáró. Egyik speciális típusa a szúnyoghálós redőny [link: szúnyoghálós redőny], amit azoknak ajánlunk, akik most terveznek redőnyt beépíteni.

A szerkezete kis túlzással örök életű, könnyen karbantartható. Kisebb és nagyobb ablakokhoz egyaránt javasolt.

Technikai adatok:

 • Keret: fehér, barna, világos fa, sötét fa és mahagóni színű színterezett alumínium vagy a RAL színek bármelyikében.
 • A keret felső része a szúnyogháló tokja. Ez minden esetben felülhelyezkedik el.
 • A tok mérete: 45x45mm-es (beépíthető maximális magasság: 3 méter, maximális szélesség: 2,6 méter).
 • A tok végek kérhetőek alumínium öntvényből vagy műanyagból. A tengely egy bordás cső.
 • A tengely végei csapágyazva vannak és a tengely belsejében lévő spirál rugó tekeri fel a szúnyoghálót a tengelyre.
 • A szúnyogháló anyaga üvegszálas, teflon réteggel borított műanyag háló. Színe a teflon miatt bronzos szürke.

Pliszé szúnyogháló

A pliszé szúnyogháló tekinthető a kategória csúcsának. Igen népszerű megoldás, ami inkább nagyobb méretű ablakokra és ajtókra szoktak szerelni. A működési elve, hogy maga a szúnyogháló harmonika-szerűen nyílik/csukódik, így nyitott állapotban nagyon kis helyet igényel csak. Kezelése egyszerű, gyerekek és idősek is gond nélkül tudják használni. 

Mivel a szerkezetben semmilyen mechanika nincs (pl. rugó), így bárhol megállítható és elengedés alkalmával sem csapódik vissza. Felhasználhatósága variálható, nem akadályozza a kilátást. Praktikus megoldás, igazi prémium hatással, ami évtizedeken keresztül is működőképes tud maradni. 

A pliszé szúnyogháló további előnye, hogy kétoldali működtetés esetén akár extra széles nyílásokra is helyezhető (pl. nagy erkélyajtók).

Technikai adatok:

 • Keret: fehér, barna színű szinterezett vagy aranytölgy, dió és mahagóni színű RENOLIT fóliás alumínium profil (Igény szerint RAL szín skálából lehet szinterezni.)
 • A szúnyoghálónak nincsen tokja.
 • A körben elhelyezkedő alumínium profilok szélessége 35mm. Az alumínium profilok sarkai műanyag profilokkal csatlakoznak egymáshoz.
 • Beépíthető maximális magasság: 2,9 méter, maximális szélesség: 4,0 méter.
 • Háló akasztó profillal húzhatjuk oda-vissza a szúnyoghálót.
 • A profilban egy nút helyezkedik el, melybe ujjunkkal belenyúlva tudjuk elhúzni a szúnyoghálót.
 • A szúnyogháló anyaga üvegszálas, teflon réteggel borított műanyag háló. Színe a teflon miatt bronzos szürke.

Szúnyogháló típusok ajtókhoz

Ezek a típusok kiválóan alkalmasak a szupermarketekben kapható, gyenge minőségű és hatástalan szúnyogháló függönyök helyettesítésére. Tartós és jó ár-érték arányú szúnyogháló típusok.

Vízszintesen húzható szúnyogháló (oldalra húzható szúnyogháló)

Ez a típus kifejezetten ajtókhoz ajánlott, de nagyon ritka esetekben ablakokra is szerelhető. Praktikus megoldás, hiszen oldalirányba kell nyitni/zárni, így nem igényel lehajolást vagy erőkifejtést. A tok ez esetben az egyik oldalon helyezkedik el vagy amennyiben kétoldali szúnyoghálóról beszélünk, mindkét oldalt.

A szerkezet itt is alumínium, ami kis túlzással örökéletű. Könnyen karbantartható és a felhasználhatósága variálható.

Technikai adatok:

 • Keret: fehér, barna, világos fa, sötét fa és mahagóni színű színterezett alumínium vagy a RAL színek bármelyikében.
 • A szúnyogháló tokja oldalt, függőlegesen helyezkedik el. Szerkezetileg megegyezik a fentről lefelé húzható szúnyoghálóval.
 • A tok mérete: 45x45mm-es (beépíthető maximális magasság: 2,7 méter, maximális szélesség: 2,7 méter).
 • A tok végek kérhetőek alumínium öntvényből vagy műanyagból. A tengely egy bordás cső.
 • A szúnyogháló anyaga üvegszálas, teflon réteggel borított műanyag háló. Színe a teflon miatt bronzos szürke.
 • Az 1 m vagy annál szélesebb ajtókra mindkét oldalon tokozott, középre húzható szúnyoghálót javaslunk. Ebben az esetben a szúnyogháló egyik oldala fixálható (passzív oldal), míg a másik oldala ehhez zárható hozzá (aktív oldal).

Toló szúnyogháló ajtó

A tolókeretes szúnyoghálókat is elsősorban ajtókra ajánljuk, de igény esetén ablakokra is szerelhető. Ennél a típusnál egy fix méretű szúnyoghálót lehet oldalirányban mozgatni (nem összecsukható). Ez abban az esetben tud praktikus lenni, ha a nyíló felület mellett van egy legalább ugyanakkora szélességű fix ablak vagy zárható ajtó. 

Akár duplasínes megoldással is szerelhető, így több toló keretes szúnyogháló is mozgatható egymás előtt-mögött. Kezelése és karbantartása nagyon egyszerű, háziállatok mellé is kiváló alternatíva. 

Két hátránya van. Az egyik, hogy mivel nem összecsukható, a szúnyogháló mindig ottmarad az egyik szárny előtt. A másik, a magas alsó profil, ami küszöb hiányában rendkívül zavaró tud lenni.

Technikai adatok:

 • Dupla szárnyú nyílászárókra, illetve fal síkba épített nyílászárókra szerelhető típus.
 • A nyíló szúnyogháló ajtó egy 40×45 mm-es nútolt, színterezett alumínium keretben eltolható oldal irányba.
 • A keret a nyílászáróhoz van csavarozva, ezért erős, stabil megoldás.
 • Az eltolható ajtó közepére osztó profil van rakva, ez merevíti tovább a szerkezetet és ennek segítségével könnyen kezelhető, eltolható a szúnyogháló.
 • A nútolás mentén körbe két oldalt kefe van behúzva ez meggátolja, hogy oldalról bebújjon a bogár.
 • Macska és kutyahálóval is ellátható, így képes túlélni a macska vagy kutya karmait.

Nyíló szúnyogháló ajtó

Bejárati és erkélyajtókhoz ajánlott zsanéros szúnyogháló megoldás, amely az egyik legegyszerűbb és leginkább költséghatékony ajtó-szúnyogháló típus. Ritkán ablakokra is szerelik, de nem jellemző. 

Szerelhető a nyílászáróra közvetlenül vagy külön keretes változatként is elérhető. A működési elve rendkívül egyszerű, hiszen úgy nyílik, mint bármelyik ajtó. Macska és kutyahálós kivitel is rendelhető.

Egyetlen hátránya, hogy a nyitása helyet vesz el a kültérből.

Technikai adatok:

 • A nyíló szúnyoghálóajtó mozgatható kerete 22 x 40-es színterezett alumínium profil.
 • Ezeket az ajtókat minden esetben 3 db zsanérral és 2 db bepattintó zárral látjuk el. A mozgatható keretbe a fix keretes szúnyoghálóknál alkalmazott módon feszítjük be az üvegszálas teflon bevonatú hálót.
 • Ennél egy erősebb és precízebb megoldás, ha a nyíló keretet egy külön általunk legyártott alumínium keretbe tesszük. Ebben az esetben mindkét keretet körbe mágnessel, illetve kefével látjuk el. Ez az ajtó zártságát teszi profibbá.
 • Kívánt magasságban vizszintesen osztó profillal látjuk el, amelynek mérete 70 x 22-es. Az osztó profil belső része úgy van kialakítva, hogy annak segítségével kezünkkel könnyen tudjuk nyitni-zárni kívülről és belülről is.
 • Az alsó részében egy darab (kérés esetén akár több) 100 x 22-es rugdosó profilt helyezünk el.

Szúnyogháló méretre – ezért válassza!

Szúnyoghálót kis túlzással minden sarki boltban árulnak. Ezek az előre legyártott, többnyire rossz minőségű és hatástalan hálók olyan standard méretekben érkeznek, amik a legtöbb hazai nyílászáróra nem alkalmazhatók kompromisszummentesen. Márpedig ennél a terméknél minden milliméter számít, ahol a legkisebb bogarak be tudnak jutni a lakásba.

Ezért válasszon szúnyogháló szerelést, készítést méretpontosan:

 • Felszerelés után csak 5-10 évente igényelnek karbantartást.
 • Milliméter pontos illeszkedés, bármilyen nyílászáró típusra.
 • Egyszerű használhatóság, gyerekeknek és időseknek egyaránt.
 • Variálható felhasználhatóság, praktikus megoldás.
 • 100%-ban megvédi otthonát a nemkívánatos bogaraktól.

Szúnyoghálós redőny árak

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja az aktuális szúnyogháló árakat, méretek szerint csoportosítva. Ugyanakkor javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk megkeresésére!

Meghibásodott a szúnyoghálója? Vállalunk szúnyogháló szerelést!

Az árajánlatküldést követően, egy helyszíni felmérés során fogunk tudni lézerpontos árat közölni önnel. Budapesten és Pest megyében 1 héten belül, vidéken 2-3 hét alatt vállalunk helyszíni felmérést.