Motoros napellenző

Ha a kényelem és az elegancia fontos szempont otthona árnyékolásánál, akkor bátran ajánljuk a motoros napellenző megoldásainkat. Bizonyos méretű árnyékolók felett nem is javasoljuk a manuális működtetést, hiszen azok extrém erőkifejtést igényelhetnek, ami – főleg hölgyek esetében – nem egy járható alternatíva. Válasszon tartós és strapabíró megoldást. Akár egyedi méretű elektromos árnyékolók beszerzésében is tudunk segíteni.

Az elektromos napellenzők, árnyékolók előnyei

  • Kényelem: a motoros árnyékolók fali kapcsolóval, távirányítóval vagy okostelefonnal is működtethetők, mindenféle erőkifejtés nélkül.
  • Elegáns: az önműködő mechanizmusnak köszönhetően a foteljéből irányíthatja a otthona napellenzőit. Mi ez, ha nem elegancia?
  • Biztonságos: manuális működtetésű eszközöknél egy erősebb szélvihar tönkreteheti az árnyékoló berendezést. Az automata árnyékolóknál a rezgésérzékelő önmagától betekeri magát, ha az a biztonságra veszélyes mozgást érzékel. 
  • Automatikus: ha szeretné, előre beállított eseményeket is beprogramozhat. Pl. időprogramok, fényérzékelés vagy csoportos vezérlés alapján.

Motoros árnyékoló típusok

Amennyiben motoros napellenző szerelését, beépítését tervezi, úgy több lehetőség is rendelkezésre áll. Általában az egyes típusok árai a sorszámozással arányosan nőnek, de persze lehetnek kivételek.

1. Kapcsolós rendszerű motoros napellenző

Ez a típus mondhatni a „belépőszint” az elektromos napellenzők világába. A vezérlése rendkívül egyszerű, ugyanis egy villanykapcsolóra hasonlító szerkezettel lehet irányítani. Ugyanakkor ennél a típusnál érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy a kapcsoló és a napellenző között közvetlen elektromos kapcsolatot kell kialakítani. Ez adott esetben falvéséssel vagy falon kívüli vezetékekkel oldható csak meg.

2. Távirányítós napellenző (rádió vezérléses)

Ennek a típusnak a nagy előnye, hogy nem kell utólagos falvéséssel vagy falon kívüli vezetékekkel megoldani a vezérlő és a napellenző közti kapcsolatot, mivel a távirányítóba beépített rádiós vezérlő irányítja az árnyékoló automatikát. Szerelése és működtetése pofon egyszerű. Az ára minimálisan magasabb lehet a kapcsolós rendszerhez képest.

3. Okos árnyékoló távoli vezérléssel

A legmodernebb elektromos árnyékolók könnyen összeköthetők a lakás okos otthon rendszerével. Ezt követően akár több ezer kilométerről is vezérelheti lakásának árnyékolóit vagy igény szerint ütemezheti a kitekerést, betekerést.

4. Automata árnyékoló berendezések

Ezek a típusok teljesen automatizáltan is képesek működni. Minden motoros napellenzőt rezgésérzékelővel szerelünk, így ha az árnyékolóra nézve veszélyes mozgások érik a rendszert, az automatikusan feltekeri magát. 

Természetesen ezek a modern árnyékolók már az okos otthon rendszerekkel is összeköthetők, így tökéletesen személyre szabhatja az automatikát.

Extra igények motoros napellenzőjéhez

A motoros napellenzők további extra berendezésekkel tehetők még komfortosabbá, ami nem csak az otthoni időtöltésnél, de éttermek, bárok, üzletek számára is hasznosak lehetnek.

Elektromos árnyékolóját elláthatja világítással, így a lemenő napfényben vagy akár az esti zivatarban sem kell összecsukni a berendezést.

Éttermek és bárok egyik leggyakrabban kért extra berendezése a hősugárzó, ami a napellenző különböző pontjaira helyezhető el. Ezzel az őszi/téli hónapokban is használható marad a teraszhelyiség, hiszen a vendégek továbbra is komfortos hőmérsékletben fogyaszthatnak.

Árajánlat kérés motoros napellenzőre

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja az aktuális motoros napellenző árakat, méretek szerint csoportosítva. Ugyanakkor javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk megkeresésére!

Az árajánlatküldést követően, egy helyszíni felmérés során fogunk tudni lézerpontos árat közölni önnel. Budapesten és Pest megyében 1 héten belül, vidéken 2-3 hét alatt vállalunk helyszíni felmérést.