Redőny készítés, szerelés, beépítés

Redőnyöket általában árnyékolási céllal vásárlunk, de fontos megemlíteni a hő- és zajvédelmi funkcióját is. Manapság egy korszerű redőny rengeteget javíthat a családok életminőségén, hiszen egész évben élvezhetjük az előnyeit.

A redőny szerelés elsőre nem tűnik túl bonyolult procedúrának, de javasolt szakemberre bízni a feladatot! A méretre gyártott redőnyökkel nem csak hatékonyabb árnyékolást érhet el, de sok bosszúságtól is megóvhatja saját magát.

Cégünk olcsó redőny szerelést vállal, rövid határidővel és megbízható referenciákkal. A minőség nálunk első számú szempont, így velünk akár hosszú évtizedekre előre tervezhet. Bízza tapasztalt szakembereinkre a redőny beépítést! Ha pedig segítségre van szüksége a pontos redőny típus választásnál, keressen minket elérhetőségeinken!

Redőny fajták – melyik a legjobb?

A piacon számtalan redőny típus érhető el, de laikusként nem egyértelmű melyik a legjobb a saját esetünkben. Kínálatunkban az alábbi redőny fajtákkal találkozhat.

Redőnyök kialakítás szerint

Külső tokos redőny

Belső tokos redőny

Vakolható redőny

Leggyakrabban külső tokos redőnyöket szerelnek hazánkban, aminek megvan az oka. Könnyen szerelhető és ár-érték arányban is ez a legkedvezőbb árnyékoló megoldás az otthonokban. Műanyag és alumínium redőnylécekkel is kérhető, továbbá színes kivitelben is elérhető. Igény esetén szúnyoghálóval kombinált változatot is szerelünk.

A belső tokos redőnyöket leginkább régi épületeknél alkalmazunk, ahol az elvetemedett faredőnyöket kell kicserélni. Régi lakóépületeknél szinte kivétel nélkül gerébtokos ablakokat és hagyományos faredőnyöket alkalmaztak az előző században. Amennyiben a lehető legkisebb költséggel szeretné ezeket lecserélni, javasolt a meglévő redőnytokot megtartani és csak a redőnyléceket és az egyéb segédberendezéseket cserélni a felújítás során.

Vakolható redőnyöket (avagy vakolható tokos redőnyöket) kizárólag olyan épületre lehet felszerelni, ahol a kivitelezők még az épület szigetelése előtt készültek ezen redőnytípus kialakítására. Ez azért fontos, mert a redőnytoknak egy meghatározott méretű helyre van szüksége, ahol el lehet rejteni azt a nyílászáró fölött. Az előnye is pont ez utóbbiban rejlik: mivel a redőnytok kívül, de rejtve helyezkedik el, így esztétikailag és hőszigetelés szempontjából is az egyik legkedvezőbb megoldás.

Redőnyök anyag szerint

Műanyag redőny

Alumínium redőny

Faredőny

Ha anyag szerint csoportosítjuk a redőny fajtákat, akkor talán a műanyag redőny lesz elől a sorban. Mai napig népszerű típus, hiszen jó ár-érték aránnyal rendelkezik, ellenálló és sok méretben rendelhető. Számos előnyük mellett szinte lehetetlen olyan hátrányt felsorolni, ami miatt ne lenne jó választás otthona, irodája vagy üzlethelyisége árnyékolására. Fontos kitétel, hogy műanyag redőnyt csak fehér színben szerelünk.

Ha viszont valódi prémium hatásra vágyik, javasoljuk az alumínium redőnyöket. Élettartama akár háromszoros is lehet a műanyag társaihoz képest, miközben esztétikájában és anyaghasználatában is egy magasabb szintet képvisel. Több szín érhető el belőle és ezt a típust akár motorizáltan is rendelheti. Manapság már az árában sincs nagy különbség a műanyag redőnyhöz képest.

A klasszikus stílusok kedvelőinek ajánljuk a faredőnyöket, amit többnyire már csak műemlék épületek és régi lakóházak hibás fa redőnyléceinek helyreállításához/cseréjéhez használunk. Nagyon ritka, hogy valaki kifejezetten faredőnyt szeretne telepíteni egy újonnan épült házba. Ennek ellenére nem tűntek el a köztudatból, hiszen a létjogosultságuk megkérdőjelezhetetlen.

Redőnyök speciális tulajdonság szerint

Motoros redőny

Szúnyoghálós redőny

Biztonsági redőny

A motoros redőnyök jelentik a kategória csúcsát. Ez egy olyan kényelmes és végtelenül felhasználóbarát megoldás, amit igény szerint már az okostelefonjáról is vezérelhet. Fontos kitétel, hogy csak alumínium redőnyök esetén érhető el a motorizálás, hiszen ez a típus kellően időtálló ahhoz, hogy ne kelljen néhány évente plusz javításokat bele kalkulálni.

Szinte mindegyik redőnytípusnál elérhető a szúnyoghálós kombi változat, ami gyakorlatilag egy „2 az 1-ben” megoldásnak minősül. A szúnyogháló redőnyök hosszú évtizedeken keresztül is képesek hibátlanul üzemelni. Ráadásul kényelmesek is, hiszen a boltban kapható rovarhálókkal ellentétben itt nem egy fix megoldásról van szó. Bármikor leeresztheti és felhúzhatja a beépített szúnyoghálót, így nem kell „feláldoznia” egyetlen ablakot sem. Akár naponta vagy szezonálisan is mozgatható.

Az alumínium redőnyök egyik speciális altípusa a biztonsági redőny, amit olyan kiegészítőkkel párosítunk, amik megakadályozzák a redőny felfeszítését vagy betörését. Ilyen például a merev feltolásgátló, aminek köszönhetően a motor megakadályozza a redőny egyszerű feltolását. A behatolók mellett sikeresen ellenáll a külső környezeti hatásoknak is: extrém vihar, magas UV sugárzás vagy jégeső.

Redőny csere és javítás

Ahogy minden eszköz, úgy természetesen a redőnyök is képesek a meghibásodásra. Szerencsére az általunk forgalmazott termékek kiváló minőségűek, így általában a korábban, mások által felszerelt redőnyöknél szoktunk javítási munkálatokat végezni.

Leggyakoribb redőny meghibásodások:

  • Redőny gurtni (zsinór) elszakadása
  • Régi faredőnyök leszakadása
  • Redőny motorok meghibásodása, beállása
  • Reluxa zsinórok elkopása
  • Szúnyoghálók kiszakadása
  • Szúnyogháló csapágyak cseréje
  • Napellenző ponyvák kiszakadása
  • Redőnylécek megakadása, szorulása

A redőnyök mellett más árnyékolástechnikai eszközök javítását is vállaljuk. Amennyiben bármilyen problémát észlel, keressen bennünket elérhetőségeinken! Rövid határidővel, akár SOS redőny cserét/javítást is vállalunk. Részletek: Redőny javítás.

Redőny szerelés, beépítés, készítés árak

Ha ideáig eljutott, minden bizonnyal látja, mennyi különböző ablak redőny érhető el a kínálatunkban. Nagyon nehéz látatlanban, az igények pontos ismerete nélkül árakat közölni.

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja az aktuális redőny árakat, méretek szerint csoportosítva. Ugyanakkor javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk megkeresésére!

Az árajánlatküldést követően, egy helyszíni felmérés során fogunk tudni lézerpontos árat közölni önnel. Budapesten és Pest megyében 1 héten belül, vidéken 2-3 hét alatt vállalunk helyszíni felmérést.